Піца Прошутто

Піца Прошутто

Інгредієнти

Для однієї піци (25-30 см)

  • 1 велика основа для піци
  • ½ приготованого базового соусу
  • ½ сиру моцарелла «буффало»
  • 5 оливок «Каламата» без кісточок
  • 4 шматочка пармской шинки
  • 30 г тертого зрілого сиру
  • 8 листочків базиліка
  • оливкова олія
Рецепт базового теста для пиццы
Рецепт базового соуса для пиццы

1. Покладіть розкачане тісто на лопатку для піци, попередньо присипану борошном.

2. За допомогою ополоника нанесіть круговими рухами невелику кількість соусу. Залиште невеликий зазор між соусом і зовнішнім краєм основи.

3. Розірвіть моцарелу на шматочки і тонко наріжте оливки. Рівномірно розкладіть шматочки шинки і тертий сир по всій основі.

Піца Прошутто

4. Змастіть краї тіста невеликою кількістю оливкової олії. За допомогою лопатки для піци покладіть тісто на диск для випічки, попередньо злегка присипавши його мукою. Закрийте кришку гриля і випікайте піцу до готовності (4-8 хвилин).

5. Час приготування піци залежить від товщини її основи. Після випікання рівномірно розкидайте листочки базиліку по всій площі піци і злегка збризніть її оливковою олією.

Піца Прошутто
Піца Прошутто
Піца Прошутто

Необхідні аксесуари