Тісто для піци

Інгредієнти
Для 2-х великих (25-30 см) або 4-х маленьких піц
- 250 г борошна
- 150 г теплої води
- 20 г свіжих або 7 г сухих дріжджів
- 1 ч. л. цукру
- 1 ст. л. оливкової олії
1. Помістіть борошно, дрібку солі в миску і перемішайте. Налийте воду в мірну склянку і розчиніть в ній цукор і дріжджі. Додайте суміш в миску з борошном.
2. Вимішуйте протягом 1 хвилини, а потім додайте оливкову олію. Вимішуйте тісто не менше 5 хвилин. Робити це найпростіше за допомогою кухонного комбайна. Накрийте миску вологим рушником і залиште тісто підніматися на 1 годину.

3. Розділіть тісто на 2 однакові частини, якщо готуєте великі піци, або на 4 - якщо маленькі.
4. Злегка посипте спеціальний килимок для тіста борошном, а потім розкачайте на ньому тісто за допомогою качалки.
5. Так само для розкочування тіста можна використовувати дерев'яну лопатку для піци. В цьому випадку злегка посипте лопатку борошном, потім покладіть тісто на лопатку і розтягуйте його руками від центру до країв.


