Тісто для піци

Тісто для піци

Інгредієнти

Для 2-х великих (25-30 см) або 4-х маленьких піц

  • 250 г борошна
  • 150 г теплої води
  • 20 г свіжих або 7 г сухих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. оливкової олії

1. Помістіть борошно, дрібку солі в миску і перемішайте. Налийте воду в мірну склянку і розчиніть в ній цукор і дріжджі. Додайте суміш в миску з борошном.

2. Вимішуйте протягом 1 хвилини, а потім додайте оливкову олію. Вимішуйте тісто не менше 5 хвилин. Робити це найпростіше за допомогою кухонного комбайна. Накрийте миску вологим рушником і залиште тісто підніматися на 1 годину.

Тісто для піци

3. Розділіть тісто на 2 однакові частини, якщо готуєте великі піци, або на 4 - якщо маленькі.
4. Злегка посипте спеціальний килимок для тіста борошном, а потім розкачайте на ньому тісто за допомогою качалки.

5. Так само для розкочування тіста можна використовувати дерев'яну лопатку для піци. В цьому випадку злегка посипте лопатку борошном, потім покладіть тісто на лопатку і розтягуйте його руками від центру до країв.

Тісто для піци
Тісто для піци
Тісто для піци

Необхідні аксесуари