Официальное представительство в Украине

0

FAQ

1. Що являє собою піч Big Green Egg?

Big Green Egg - це мобільна піч, виконана в стилі класичних японських печей камадо. Вона володіє практично необмеженим функціоналом. З Big Green Egg ви зможете смажити на грилі, коптити, запікати, випікати і навіть готувати перші страви.

2. Чи є піч Big Green Egg тандиром?

Ні. Тандир - це стаціонарна піч, призначена в основному для випікання. Big Green Egg абсолютно мобільна піч. Більш того, функціонал Big Green Egg набагато ширше. Крім випікання, ви можете смажити на грилі, повільно томити, запікати і навіть коптити. Для того, щоб запустити тандир необхідно близько 2-х годин палити в ньому дрова. Для розпалювання Big Green Egg досить помістити в нього трохи готового вугілля, і вже через 20 хвилин гриль готовий до роботи. Зміна температури всередині гриля - ще одна відмінність Big Green Egg від тандиру. Завдяки спеціальному високоточному термометру ви отримуєте можливість контролювати процес приготування улюблених страв. Всі ці переваги дозволяють говорити про те, що Big Green Egg - це значно більше, ніж просто тандир.

3. Який матеріал використовувати для розпалювання Big Green Egg?

Печі Big Green Egg працюють виключно на натуральному деревному вугіллі. Ми не рекомендуємо використовувати брикети, так як в їх склад входить безліч шкідливих домішок, які при згорянні можуть вбиратися в кераміку. Категорично не можна використовувати дрова, так як відкритий вогонь призводить до перегріву кераміки і може пошкодити спеціальну повстяну прокладку.

4. Як розпалити вугілля?

Для цього необхідно розпалити невеликий вогонь поверх насипаного в топку вугілля. Ви можете використовувати фірмові брикети для розпалювання, сухий спирт або спеціальні електричні розпалювачі. Категорично не рекомендуємо використовувати рідину для розпалювання. Вона вбирається в пористі керамічні стінки гриля і надає стравам, що готуються, неприємний запах. У разі використання рідини для розпалювання протягом півроку, неприємний запах збережеться, навіть якщо ви перейдете на брикети.

5. Чи правда, що Big Green Egg виготовлений з кераміки від NASA?

Так. Кераміка, з якої виробляються печі Big Green Egg, розроблена в NASA. Вона створювалася для оббивки носової частини багаторазових космічних кораблів «шатл». Така кераміка витримує колосальні перепади температур. Крім того, вона володіє приголомшливою зносостійкістю і витримує до 100 000 циклів нагрівання / охолодження. Під впливом жару кераміка не розширюється і не стискається. При дуже високій або дуже низькій температурі, а також при її перепадах, кераміка не тріскається.

6. Як регулювати температуру?

Немає нічого простіше! Всі печі Big Green Egg обладнані віконцем-піддувалом і спеціальною кришкою-регулятором тяги. Ви можете легко регулювати температуру, відкриваючи або навпаки, закриваючи отвір віконця-піддувала і / або отвір кришки-регулятора. Наприклад, якщо ви хочете підняти температуру, вам необхідно відкрити віконце-піддувало і / або регулятор тяги. Якщо ж ви хочете знизити температуру, то їх, відповідно, потрібно прикрити.

7. Як загасити вугілля в грилі?

Якщо ви вже приготували все, що збиралися, а вугілля всередині печі все ще горить, ні в якому разі не намагайтеся заливати його водою. Це може створити занадто різкий перепад температур і призвести до псування деяких деталей гриля. На щастя, є більш простий і головне - безпечний спосіб. Все, що потрібно - це повністю закрити віконце-піддувало, а також всі отвори кришки-регулятора. В цьому випадку вугілля буде плавно гаснути приблизно протягом години, поки не згасне зовсім.

Однак, якщо вугілля ще не згасло, а у вас з'явилася необхідність скористатися грилем знову, то зовсім не важко змусити його розгорітися. Для цього необхідно повністю відкрити обидва отвори і почекати близько 5-ти хвилин.

Якщо до наступного разу в топці гриля залишається вугілля, що не згоріло, його не потрібно вичищати. Ви можете просто розпалити решту вугілля і готувати прямо на ньому, або ж додати свіже вугілля, якщо залишків мало.

8. Чи можна готувати на Big Green Egg взимку?

Можна і навіть потрібно! У всякому разі, ми настійно рекомендуємо вам спробувати. Адже хороший стейк – це чудова ідея в будь-яку пору року, а печі Big Green Egg дозволяють завжди досягати відмінних результатів, незалежно від погодних умов. Товсті керамічні стінки відмінно зберігають тепло всередині гриля, тому температура зовні жодним чином не впливає на процес приготування. Перепад температур також не страшний для гриля, так як, завдяки своїй товщині, стінки прогріваються і остигають плавно, що виключає ймовірність термічного шоку і пошкодження гриля.

9. Коли необхідний відсікач жару?

Незважаючи на те, що відсікач жару не входить в комплектацію самого гриля, а продається, як окремий аксесуар, ми все ж рекомендуємо всім власникам Big Green Egg його придбати. Саме відсікач жару допомагає повністю розкрити потенціал Big Green Egg. З його допомогою ви зможете запікати, повільно томити і коптити великі шматки м'яса або риби (при цьому розмір шматка не матиме значення, головне, щоб він знаходився на решітці гриля), а також випікати. Але, все ж варто пам'ятати, що відсікач жару слід використовувати тільки в разі застосування однієї з перерахованих технік. Якщо ж ви хочете посмажити стейк, то відсікач, навпаки, тільки зашкодить процесу. Адже він відсікає прямій жар від продукту, що готується, перешкоджаючи утворенню хрусткої скоринки.

10. Чи потрібна мені чавунна решітка?

Як і відсікач жару, чавунна решітка не входить в комплектацію гриля, проте ми все ж радимо придбати її власникам Big Green Egg. Чому ж не можна обійтися однією стандартною решіткою з комплекту? Справа в тому, що стандартна решітка з нержавіючої сталі значно тонше і легше чавунної, відповідно її термовіддача буде значно нижче. Цей показник особливо важливий при приготуванні м'яса, так як воно має більш щільну структуру, ніж риба або овочі, і його складніше прожарити. Тому, якщо ви вирішите посмажити м'ясний стейк на стандартній решітці, то вам доведеться суттєво піднімати температуру всередині гриля, в залежності від товщини стейка. Наприклад, для приготування середнього стейка (близько 300 г) на чавунній решітці, температура під куполом гриля повинна становити 230 - 2500 С, тоді як, використовуючи сталеву решітку, вам доведеться підняти температуру приблизно до 3000 С, а при такій температурі м'ясо може легко підгоріти .

Тому, купуючи Big Green Egg, запитайте себе, чи збираєтеся ви готувати на ньому м'ясо, і якщо так, то чавунна решітка вам точно не завадить. Стандартна сталева решітка в свою чергу відмінно підходить для приготування риби, або рекомендуємо використовувати її для приготування непрямим методом (з використанням відсікача жару).

11. Як чистити гриль?

Частка грилів Big Green Egg не відніме у вас багато часу або сил. Завдяки високим температурам, що виникають всередині гриля, залишки їжі і жиру згоряють без сліду. Все, що вам доведеться регулярно чистити – це решітки для смаження і камеру для попелу. Для того, щоб почистити решітку, вам потрібно розігріти гриль приблизно до 3000 С і залишити його горіти в такому режимі на п'ять хвилин. Потім потрібно обережно відкрити кришку гриля і за допомогою грубої металевої щітки зчистити з решітки залишки пригорілої їжі або жиру.

Для того щоб почистити камеру для попелу вам знадобиться тільки спеціальна кочерга (і, можливо, спеціальний совок для попелу арт. EAP). Вам не потрібно розбирати для цього гриль, оскільки за допомогою спеціальної кочерги ви можете легко вичистити попіл з камери через віконце-піддувало. Даний процес також займе у вас не більше п'яти хвилин.