Пиріг з індичкою

Ингредієнти
На 8 персон
- 100 г вершкового масла
- 200 г муки
Для начинки
- 2 великі цибулі-порей
- 1 фіолетова цибулина
- 1 зубчик часнику
- 4 гілочки чебрецю
- 1 ст.л. соняшникової олії
- 200 мл вершків
- 1 яйце
- 100 г тертого сиру пармезан
- 250 г готового або сирого м'яса індички
1. Наріжте масло кубиками і помістіть в миску з борошном і дрібкою солі. Вимішуйте руками або за допомогою кухонного комбайна до утворення однорідного тіста. Помістіть миску з тістом в холодильник на 30 хвилин.
2. Розпаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть відсікач жару, решітку з нержавіючої сталі, закрийте кришку гриля і нагрійте його до 200 ° С.
3. Для приготування начинки наріжте білу частину цибулі-порей кільцями, очистіть і дрібно наріжте фіолетову цибулину. Подрібніть часник і обірвіть листя з гілочок чебрецю. Наріжте м'ясо індички дрібними шматочками.

4. Нагрійте масло в чавунному казані на решітці гриля, додайте туди нарізані цибулю, чебрець, часник і злегка обсмажте їх. Потім закрийте кришку гриля. Підсмажте м'ясо індички, якщо ви використовуєте сире м'ясо, або додайте його в останню хвилину, якщо використовуєте готове м'ясо.
5. Коли цибуля-порей зменшиться в розмірах, додайте вершки і дозвольте їм майже повністю википіти. Додайте до отриманої суміші сир пармезан і перемішайте. Вийміть казан з гриля і приправте начинку сіллю і перцем за смаком.



6. Змастіть форму для випічки вершковим маслом. Розкачайте 2/3 тіста, покладіть його в форму для випічки і рівномірно розкладіть начинку зверху. Розкачайте тісто і накрийте їм начинку. Краї тіста закріпіть всередині форми. У центрі пирога зробіть отвір діаметром приблизно 3 см.
7. Встановіть форму на решітку гриля і закрийте кришку. Випікайте приблизно 25 хвилин. Змастіть збитим яйцем верхню частину пирога. Закрийте кришку гриля і випікайте до появи коричневої скоринки (приблизно 10 хвилин).