Пиріг з індичкою

Пиріг з індичкою

Ингредієнти

На 8 персон

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г муки

Для начинки

  • 2 великі цибулі-порей
  • 1 фіолетова цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 4 гілочки чебрецю
  • 1 ст.л. соняшникової олії
  • 200 мл вершків
  • 1 яйце
  • 100 г тертого сиру пармезан
  • 250 г готового або сирого м'яса індички

1. Наріжте масло кубиками і помістіть в миску з борошном і дрібкою солі. Вимішуйте руками або за допомогою кухонного комбайна до утворення однорідного тіста. Помістіть миску з тістом в холодильник на 30 хвилин.

2. Розпаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть відсікач жару, решітку з нержавіючої сталі, закрийте кришку гриля і нагрійте його до 200 ° С.

3. Для приготування начинки наріжте білу частину цибулі-порей кільцями, очистіть і дрібно наріжте фіолетову цибулину. Подрібніть часник і обірвіть листя з гілочок чебрецю. Наріжте м'ясо індички дрібними шматочками.

Пиріг з індичкою

4. Нагрійте масло в чавунному казані на решітці гриля, додайте туди нарізані цибулю, чебрець, часник і злегка обсмажте їх. Потім закрийте кришку гриля. Підсмажте м'ясо індички, якщо ви використовуєте сире м'ясо, або додайте його в останню хвилину, якщо використовуєте готове м'ясо.

5. Коли цибуля-порей зменшиться в розмірах, додайте вершки і дозвольте їм майже повністю википіти. Додайте до отриманої суміші сир пармезан і перемішайте. Вийміть казан з гриля і приправте начинку сіллю і перцем за смаком.

Пиріг з індичкою
Пиріг з індичкою
Пиріг з індичкою

6. Змастіть форму для випічки вершковим маслом. Розкачайте 2/3 тіста, покладіть його в форму для випічки і рівномірно розкладіть начинку зверху. Розкачайте тісто і накрийте їм начинку. Краї тіста закріпіть всередині форми. У центрі пирога зробіть отвір діаметром приблизно 3 см.

7. Встановіть форму на решітку гриля і закрийте кришку. Випікайте приблизно 25 хвилин. Змастіть збитим яйцем верхню частину пирога. Закрийте кришку гриля і випікайте до появи коричневої скоринки (приблизно 10 хвилин).

Необхідні аксесуари

Рекомендовані