Повільно томлена свиняча грудинка

Ингредієнти
(На 4 персони)
- 1 кг свинячої грудинки без шкіри
- 2 ст.л. подрібненого часнику
- морська сіль (за смаком)
- ½ пучка чебрецю
- ½ гілочки розмарину
- 6-8 лаврових листів
1. Зробіть діагональні надрізи навхрест спочатку з жирного боку шматка м'яса, а потім з м'ясного його боку. Це дозволить м'ясу краще ввібрати в себе аромати приправ. Натріть м'ясо подрібненим часником з обох сторін і посипте морською сіллю. Акуратно розкладіть половину чебрецю, розмарину і лаврових листів з жирного боку м'яса, а другу половину - з м'ясного боку. Накрийте м'ясо і залиште в холодильнику на ніч.

2. Дістаньте м'ясо з холодильника. Повністю відкрийте засувку віконця-піддувала на грилі, помістіть на вугілля три фірмових брикета і підпаліть їх. Залиште кришку Big Green Egg відкритою на 10-12 хв. Тим часом видаліть приправи з м'ясною боку і залиште невелику їх кількість на жирной стороні. Встановіть відсікач жару і стандартну решітку з нержавіючої сталі. Помістіть м'ясо на решітку жирной стороною вверх. Це дозволить жиру проникати всередину шматка м'яса в процесі приготування. Закрийте кришку гриля і відрегулюйте температуру до 100 ° С.
3. Залиште м'ясо при такій температурі протягом 3-х годин або до тих пір, поки температура всередині шматка м'яса становитиме 77 ° С. Температуру можна виміряти спеціальним термометром. Коли температура всередині м'яса досягла бажаного рівня, вийміть м'ясо з гриля. Ви можете нарізати м'ясо тонкими слайсами. При бажанні ви можете злегка обсмажити слайси при температурі 230 ° С (без відсікача жару) приблизно по 1 хв. з кожного боку. Крім того можна охолодити приготований шматок м'яса та зберігати його в холодильнику. Нарізати на слайси і підсмажити їх можна на наступний день.


