Лосось на кедровій планці

Інгредієнти
На 4 персони
- 2 філе лосося зі шкірою (по 300 г кожен)
- 1 фенхель
- 20 г естрагону
- 8 булочок бріош
Для соляного розсолу
- 2 смужки апельсинової цедри
- 2 гілочки чебрецю
- 10 зерен перцю
- 25 г солі
1. Налийте 0.5 літра теплої води в контейнер і розчиніть в ній сіль. Потім додайте апельсинову цедру, перець, чебрець і залиште охолоджуватися.
2. Помістіть філе лосося в контейнер з розсолом і поставте в холодильник на 2 години. Планку також слід помістити в воду на 2 години.
3. Розпаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть відсікач жару і решітку з нержавіючої сталі. Закрийте кришку гриля і нагрійте його до 150 ° С. Наріжте фенхель тонкими слайсами. Нарубаєте естрагон і змішайте його з фенхелем. Вийміть лосось з розсолу, а планку з води. Висушіть лосось за допомогою паперового рушника і викладіть його на планку шкірою вниз.

4. Рівномірно покрийте лосось сумішшю фенхеля і естрагону, потім поставте планку на решітку гриля. Закрийте кришку гриля і запікайте філе до готовності (приблизно 20 хвилин). Це нормально, якщо лосось виглядає злегка прозорим на цій стадії. Вийміть планку з рибою з гриля і встановіть в нього спеціальну напівкруглу чавунну плиту для Big Green Egg. Закрийте кришку гриля і дайте плиті прогрітися.
5. Розріжте булочки і підсмажте їх протягом декількох хвилин з боку розрізу.
6. Помістіть планку з приготованим лососем на сервіровальну дошку разом з підсмаженими булочками.


