Півень у вині
Ингредієнти
(На 4 персони)
- 1 курка (близько 1,5 кг)
- 4 ст.л. соняшникової олії
- 100 г борошна
- 200 г солоного (некопчёного) бекону
- 200 г моркви
- 3 стебла селери
- 250 г маленьких грибів
- 500 г дрібної молодої картоплі
- 1 велика фіолетова цибулина
- 2 зубці часнику
- 1 пляшка вина pinot noir
- 100 мл коньяку
- 500 мл курячого бульйону
- 2 лаврових листка
- 5 гілочок чебрецю
1. Розпаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть решітку з нержавіючої сталі і поставте на неї спеціальний чавунний казан. Розігрійте гриль до 230 ° С. Відріжте курячі гомілки від стегон. Відокремте крила, а також філе (разом з кісткою під філе). Розріжте філе навпіл. Нагрійте соняшникову олію в спеціальному чавунному казані (Cast Iron Dutch Oven) і насипте борошно на окрему тарілку. Посипте шматки курки сіллю і перцем і обваляйте їх у борошні. Обсмажте шматки курки з усіх боків в казані під закритою кришкою гриля. Вийміть шматочки курки з казана і відставте в сторону.
2. Поріжте бекон кубиком. Очистіть моркву і селеру, наріжте великими шматочками. Помийте, почистіть гриби і видаліть їх ніжки. Помийте картоплю, очистіть часник і цибулю. Наріжте цибулю кубиком і подрібніть часник. Протушкуйте цибулю і часник в казані, а потім додайте бекон. Обсмажуйте кілька хвилин, потім додайте моркву, селеру і гриби. Залийте отриману суміш вином і коньяком і доведіть до кипіння. І нарешті, додайте приправи.
3. Доведіть суміш до кипіння і помістіть туди обсмажені шматки курки. Вийміть казан з гриля і видаліть решітку. Встановіть відсікач жару, знову встановіть рещітку і поставте казан на неї. Накрийте казан кришкою і закрийте кришку гриля. Установка отсекателя жару дає значне зниження температури. Дозвольте їй опуститися приблизно до 150 ° С. Тушкуйте страву на повільному вогні протягом 45 хвилин, потім додайте картоплю і тушкуйте ще 15 хвилин.
5. По истечении часа снимите крышку с казана, затем закройте крышку гриля и оставьте блюдо томиться на медленном огне ещё на 30 минут. Это позволит уменьшить количество жидкости, и блюдо сможет напитаться этим восхитительным ароматом Big Green Egg. Последние 30 минут блюдо следует регулярно помешивать.