Півень у вині

Півень у вині

Ингредієнти

(На 4 персони)

  • 1 курка (близько 1,5 кг)
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • 100 г борошна
  • 200 г солоного (некопчёного) бекону
  • 200 г моркви
  • 3 стебла селери
  • 250 г маленьких грибів
  • 500 г дрібної молодої картоплі
  • 1 велика фіолетова цибулина
  • 2 зубці часнику
  • 1 пляшка вина pinot noir
  • 100 мл коньяку
  • 500 мл курячого бульйону
  • 2 лаврових листка
  • 5 гілочок чебрецю

1. Розпаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть решітку з нержавіючої сталі і поставте на неї спеціальний чавунний казан. Розігрійте гриль до 230 ° С. Відріжте курячі гомілки від стегон. Відокремте крила, а також філе (разом з кісткою під філе). Розріжте філе навпіл. Нагрійте соняшникову олію в спеціальному чавунному казані (Cast Iron Dutch Oven) і насипте борошно на окрему тарілку. Посипте шматки курки сіллю і перцем і обваляйте їх у борошні. Обсмажте шматки курки з усіх боків в казані під закритою кришкою гриля. Вийміть шматочки курки з казана і відставте в сторону.

Півень у вині

2. Поріжте бекон кубиком. Очистіть моркву і селеру, наріжте великими шматочками. Помийте, почистіть гриби і видаліть їх ніжки. Помийте картоплю, очистіть часник і цибулю. Наріжте цибулю кубиком і подрібніть часник. Протушкуйте цибулю і часник в казані, а потім додайте бекон. Обсмажуйте кілька хвилин, потім додайте моркву, селеру і гриби. Залийте отриману суміш вином і коньяком і доведіть до кипіння. І нарешті, додайте приправи.

3. Доведіть суміш до кипіння і помістіть туди обсмажені шматки курки. Вийміть казан з гриля і видаліть решітку. Встановіть відсікач жару, знову встановіть рещітку і поставте казан на неї. Накрийте казан кришкою і закрийте кришку гриля. Установка отсекателя жару дає значне зниження температури. Дозвольте їй опуститися приблизно до 150 ° С. Тушкуйте страву на повільному вогні протягом 45 хвилин, потім додайте картоплю і тушкуйте ще 15 хвилин.

Півень у вині
Півень у вині
Півень у вині

5. По истечении часа снимите крышку с казана, затем закройте крышку гриля и оставьте блюдо томиться на медленном огне ещё на 30 минут. Это позволит уменьшить количество жидкости, и блюдо сможет напитаться этим восхитительным ароматом Big Green Egg. Последние 30 минут блюдо следует регулярно помешивать.

Необхідні аксесуари