Лосось у "конверті"

Інгредієнти
На 4 персони
- 1 фенхель
- 1 головка броколі
- 1,5 ст.л. соняшникової олії
- 4 гілочки кропу
- 500 г філе лосося без шкіри
- 1 яйце
Для булочки
- 1 пакетик сухих дріжджів (7 г)
- 600 г муки
- 20 г сахару
- 3 яйця
- 60 г вершкового масла
1. Для тіста розчиніть дріжджі в 150 мл теплої води. Змішайте борошно з цукром та зробіть поглиблення всередині. Розбийте яйця в поглиблення та додайте дріжджі. Перемішайте інгредієнти рукою. Додайте олію, сіль і вимішуйте, доки не отримаєте еластичне тісто. Накрийте миску та залиште тісто підніматися в теплому місці на 45 хвилин.

2. Запаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть відсікач жару, решітку з нержавіючої сталі та млинець для випікання (зверху на решітку). Нагрійте Big Green Egg до 200 ° С. Наріжте одну половину фенхеля дуже тонкими смужками, а другу - більшими шматочками. Наріжте половину броколі на суцвіття та подрібніть їх. Другу половину наріжте смужками разом зі стеблом. Потім подрібніть кріп. Розігрійте в пательні соняшникову олію та обсмажте в неї овочеву суміш. Дайте їй трохи охолонути.
3. Злегка посипте робочу поверхню борошном. Розкачайте тісто так, щоб вийшов круглий млинець товщиною близько 0,5 см. Помістіть половину овочевої суміші в центрі млинця. Приправте філе лосося сіллю, перцем і подрібненим кропом. Помістіть рибу на овочі, а зверху викладіть смажені овочі, що залишилися. Загорніть тісто за принципом конверта.



4. Переверніть «конверт» і покладіть його на лист пергаменту для випічки. Змастіть зверху яйцем і зробіть хрестоподібний надріз. Помістіть «конверт» на млинець для випічки разом з пергаментом. Закрийте кришку печі і випікайте приблизно 25 хвилин до утворення золотисто-коричневої скоринки.
5. Вийміть готовий пиріг з гриля, а потім спеціальною захисною рукавичкою вийміть млинець для випічки і відсікач жару. Залиште решітку в грилі і поставте на неї спеціальний вок для гриля. Помістіть крупно порізаний фенхель і смужки брокколі в вок, збризніть їх столовою ложкою соняшникової олії і посипте сіллю. Перемішайте овочі і закрийте кришку гриля. Обсмажуйте овочі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Сервіруйте смажені овочі разом з пирогом.
