Кекс з маком та апельсиновою глазур`ю

Ингредієнти
На 8-10 персон
- 100 г вершкового масла
- 4 яйця
- 80 г + 20 г сахару
- 50 г разрыхлителя
- 100 г миндальной муки
- 1 лимон
- 50 г розпушувача
- 50 г макових зерен
- 1 лимон
- молоко (якщо необхідно)
Для глазурі
- 100 г цукрової пудри
- 20 мл апельсинового соку
1. Запаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть відсікач жару, решітку з нержавіючої сталі і нагрійте піч до 180 ° С. Змастіть форму для кексу невеликою кількістю масла.
2. Відділіть яєчні жовтки від білків. Помістіть яєчні білки в окрему миску і відставте її на час. В окремій мисці змішайте вершкове масло, 80 г цукру, яєчні жовтки і збивайте все до отримання однорідної маси. Додайте до суміші розпушувач і мигдалеве борошно. Натріть лимонну цедру і додайте макові зерна в тісто. Якщо тісто вийшло дуже густим, додайте трохи молока. Збийте яєчні білки з 20 г цукру. Отриману суміш додайте в тісто.

3. Залийте тісто у форму для кексу. Поставте форму на решітку гриля і закрийте кришку. Випікайте кекс протягом 35 хвилин, до появи золотисто-коричневої скоринки.
4. Витягніть форму з печі, вийміть з неї кекс і залиште його охолоджуватися.
5. Для глазурі, змішайте цукрову пудру з апельсиновим соком і, постійно помішуючи, нагрійте суміш. Потім полийте кекс глазур'ю.


