Кекс з маком та апельсиновою глазур`ю

Кекс з маком та апельсиновою глазур'ю

Ингредієнти

На 8-10 персон

  • 100 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 80 г + 20 г сахару
  • 50 г разрыхлителя
  • 100 г миндальной муки
  • 1 лимон
  • 50 г розпушувача
  • 50 г макових зерен
  • 1 лимон
  • молоко (якщо необхідно)

Для глазурі

  • 100 г цукрової пудри
  • 20 мл апельсинового соку

1. Запаліть вугілля в Big Green Egg. Встановіть відсікач жару, решітку з нержавіючої сталі і нагрійте піч до 180 ° С. Змастіть форму для кексу невеликою кількістю масла.

2. Відділіть яєчні жовтки від білків. Помістіть яєчні білки в окрему миску і відставте її на час. В окремій мисці змішайте вершкове масло, 80 г цукру, яєчні жовтки і збивайте все до отримання однорідної маси. Додайте до суміші розпушувач і мигдалеве борошно. Натріть лимонну цедру і додайте макові зерна в тісто. Якщо тісто вийшло дуже густим, додайте трохи молока. Збийте яєчні білки з 20 г цукру. Отриману суміш додайте в тісто.

Кекс з маком та апельсиновою глазур'ю

3. Залийте тісто у форму для кексу. Поставте форму на решітку гриля і закрийте кришку. Випікайте кекс протягом 35 хвилин, до появи золотисто-коричневої скоринки.
4. Витягніть форму з печі, вийміть з неї кекс і залиште його охолоджуватися.

5. Для глазурі, змішайте цукрову пудру з апельсиновим соком і, постійно помішуючи, нагрійте суміш. Потім полийте кекс глазур'ю.

Кекс з маком та апельсиновою глазур'ю
Кекс з маком та апельсиновою глазур'ю
Кекс з маком та апельсиновою глазур'ю

Необхідні аксесуари