Різдвяний кекс з журавлинним компотом

Інгредієнти
На 8 персон
- 200 г вершкового масла
- 100 г сушених абрикосів
- 100 г сушеної журавлини
- 150 г мелкокристаллического сахара
- 4 яйця
- 100 г муки
- 150 г самопідіймающогося борошна
- ½ чайної ложки кориці
- цукрова пудра
Для журавлинного компоту
- 150 г свіжої журавлини
- 50 г сушених абрикосів
- 1 паличка кориці
- 100 мл води
- 75 г цукру
1. Розпаліть вугілля в грилі, встановіть відсікач жару, решітку і нагрійте гриль до 180°С. Змастіть стінки форми для кексу олією. Наріжте абрикоси дрібними кубиками.
2. Змішайте масло з цукром і збивайте, поки суміш не стане «пухнастою». Збийте яйця і додайте до цієї суміші. Додайте борошно, самопідіймающеєся борошно і вимішуюте до утворення однорідного тіста. Додайте в тісто нарізані абрикоси, журавлину, корицю і перемішайте.

3. Перелийте тісто в форму для випічки і поставте її на розігріту решітку гриля. Закрийте кришку. Випікайте до готовності і пояленія золотистої скоринки (приблизно 45 хвилин).
4. Поставте чавунний соусник на решітку гриля за 20 хвилин до готовності кексу, помістіть в нього всі інгредієнти для компоту і 100 мл води. Закрийте кришку гриля і залиште готуватися на 20 хвилин. Помішуйте компот час від часу і при необхідності додавайте воду.



5. Вийміть форму з кексом і соусник з компотом з гриля. Вийміть кекс з форми, викладіть його на тарілку і дайте компоту охолонути. Перекладіть кекс на святкове блюдо і прикрасьте його цукровою пудрою. Подавайте до столу разом з журавлинним компотом.