Різдвяний кекс з журавлинним компотом

Різдвяний кекс з журавлиним компотом

Інгредієнти

На 8 персон

  • 200 г вершкового масла
  • 100 г сушених абрикосів
  • 100 г сушеної журавлини
  • 150 г мелкокристаллического сахара
  • 4 яйця
  • 100 г муки
  • 150 г самопідіймающогося борошна
  • ½ чайної ложки кориці
  • цукрова пудра

Для журавлинного компоту

  • 150 г свіжої журавлини
  • 50 г сушених абрикосів
  • 1 паличка кориці
  • 100 мл води
  • 75 г цукру

1. Розпаліть вугілля в грилі, встановіть відсікач жару, решітку і нагрійте гриль до 180°С. Змастіть стінки форми для кексу олією. Наріжте абрикоси дрібними кубиками.
2. Змішайте масло з цукром і збивайте, поки суміш не стане «пухнастою». Збийте яйця і додайте до цієї суміші. Додайте борошно, самопідіймающеєся борошно і вимішуюте до утворення однорідного тіста. Додайте в тісто нарізані абрикоси, журавлину, корицю і перемішайте.

Різдвяний кекс з журавлиним компотом

3. Перелийте тісто в форму для випічки і поставте її на розігріту решітку гриля. Закрийте кришку. Випікайте до готовності і пояленія золотистої скоринки (приблизно 45 хвилин).

4. Поставте чавунний соусник на решітку гриля за 20 хвилин до готовності кексу, помістіть в нього всі інгредієнти для компоту і 100 мл води. Закрийте кришку гриля і залиште готуватися на 20 хвилин. Помішуйте компот час від часу і при необхідності додавайте воду.

Різдвяний кекс з журавлиним компотом
Різдвяний кекс з журавлиним компотом
Різдвяний кекс з журавлиним компотом

5. Вийміть форму з кексом і соусник з компотом з гриля. Вийміть кекс з форми, викладіть його на тарілку і дайте компоту охолонути. Перекладіть кекс на святкове блюдо і прикрасьте його цукровою пудрою. Подавайте до столу разом з журавлинним компотом.

Необхідні аксесуари